SEATOUN BUNGALOW

Hospitality_logo.png
 

SEATOUN BUNGALOW

The planning of this 1930’s bungalow was typical of many bungalows, where spaces within the house followed a prescribed formula rather than taking full advantage of the site. A poorly considered sunroom had been added to the rear of the bungalow in the 1960’s. The sunroom and internal arrangement constrained easy access to the sunny north facing rear section.

The design removes the sunroom, and adds a new modern ‘bungalow’ form to the rear of the original 1930’s form. The original bungalow was renovated to add back in original detailing and mouldings. Original weatherboards are retained to signal the extent of the original bungalow form. The private bedroom and bathroom spaces are confined to the original bungalow, and a wide corridor connects the front door with the new living and kitchen areas, and out to the sunny north courtyard.

Detailing of the new bungalow is deliberately modern, and in contrast with the more traditional detailing of the original form.